Actueel Nieuws

woensdag 18 mei 2022

Op de kaart zie je wie in de wijk Het Gegraaf mee doet met de garagesale


dinsdag 10 mei 2022

dinsdag 10 mei 2022

Donderdag 7 april 2022 is er bij de Koffie Inloop een professional van de Luisterlijn als gastspreekster geweest.
De hal van de Hijskraan, Seringenstraat 2, zat goed vol met belangstellenden.
Het was muisstil toen de vrijwilligster uitleg gaf.


zaterdag 16 april 2022

De Russische aanval op Oekraïne raakt ons allemaal. Burgemeester Ederveen: “Met afschuw kijken wij naar deze oorlog en leven mee met de Oekraïense bevolking. 
Valkenswaard staat klaar om de mensen op te vangen die hun land hebben kunnen ontvluchten.” 


zaterdag 16 april 2022

Geniet u elk jaar ook zo van het voorjaar? Van dat moment dat de bomen weer groen worden? In onze gemeente hoeft u gelukkig niet ver te zoeken om dat te kunnen zien en ervan te genieten. In Valkenswaard zijn we blij met ons ‘groene gezicht’ en willen we dat behouden, ook voor toekomstige generaties. Wethouder Theo Geldens: “het groen is ons goud! Daar zijn we trots én zuinig op! Want bomen zijn van levensbelang voor een zuivere lucht, bescherming en voedsel voor dieren. Maar ook voor schaduw en verkoeling bij hitte en een betere waterafvoer bij hevige regen. Hoe meer groen, hoe meer dieren en planten (biodiversiteit). Bovendien maken bomen, struiken en bloemen ons dorp fleuriger en aantrekkelijker. En dat houdt onze geest ook gezond.” 


zaterdag 16 april 2022

De verkeerswerkgroep Geenhovensedreef en de gemeente Valkenswaard zijn samen in gesprek gegaan om te kijken hoe we de Geenhovensedreef veiliger kunnen maken. Het is een goed gesprek geweest waarin de opmerkingen, tips en ideeën uit de enquête serieus zijn meegenomen en besproken. Een groot dank je wel aan alle mensen die deze enquête hebben ingevuld, dit was heel waardevol voor ons!


zondag 27 maart 2022

Vanaf september 2021 kunt u elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur anderen ontmoeten in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat.

Wij hebben een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.


vrijdag 18 maart 2022

Fit in de buurt is een leefstijlprogramma van acht weken dat zich focust op bewustwording van een gezonde leefstijl.
Coaches van PSV Foundation helpen op een laagdrempelige manier met het verbeteren van de gezondheid. Voor iedereen is er een geschikte vorm en werkwijze.
Het leefstijlprogramma wordt in samenwerking met Sportief Valkenswaard gerealiseerd in Valkenswaard.


zaterdag 15 januari 2022

Gaat u als mantelzorger wel eens mee naar het ziekenhuis? Of doet u samen boodschappen met de persoon voor wie u zorgt of onderneemt u samen weleens iets leuks? Dan hoeft u de reis- of parkeerkosten niet altijd zelf te betalen. Dit zijn de mogelijkheden.


zaterdag 2 oktober 2021


donderdag 29 juli 2021

Ook in onze wijk gaan we genieten van de vrije tijd, de zomer en de rust. Maar we blijven er wel voor elkaar in de Hijskraan!


woensdag 7 juli 2021

Sem, Naomi, Jill, Hana, Kaylee, Jim en Adem


dinsdag 13 april 2021

De komende tijd controleren de Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (Boa’s) van de gemeente Valkenswaard op loslopende honden en het opruimen van hondenpoep. Hondenpoep op straat of op speelterreintjes zorgt voor veel ergernis. Bovendien is het erg onhygiënisch. De Boa’s controleren in elke wijk en elke kern. Daarnaast controleren ze gericht op basis van meldingen.


woensdag 7 april 2021

Bij de gemeente Valkenswaard bekijken we voortdurend hoe we onze openbare ruimte groener en duurzamer kunnen maken en kunnen aanpassen aan de klimaatverandering. Ook proberen we de biodiversiteit te verhogen. Al dat extra groen willen we goed laten groeien en bloeien en beschermen tegen extreme hitte en grote droogte. Daarom zijn we sinds enkele maanden gaan experimenteren met het maken van Bokashi. 


woensdag 7 april 2021

De gemeente Valkenswaard roept eigenaren van een huis dat ouder is dan 1986 op om hun oude, stalen gasleidingen te vervangen. Sinds 1986 is het verboden om stalen gasleidingen toe te passen in woningbouw. In onze gemeente staan in diverse wijken huizen met een bouwjaar vóór 1986, die nog zijn gebouwd met stalen gasleidingen. Sommige bewoners hebben die leidingen al vervangen. Voor de andere huizen geldt dat de leidingen inmiddels een leeftijd hebben bereikt waarop gaslekkage op de loer ligt.


woensdag 7 april 2021

Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre digitaal
Thema: Dementievriendelijke belastinghulp

Vanaf dinsdag 30 maart is er weer een nieuw digitaal Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre te bezoeken. Dit keer gaan we in gesprek met Jan van Hal, vrijwilliger Hulpdienst financiën.


zondag 21 maart 2021

Paashaasspeurtocht voor de jongste kinderen en een POGO paastocht voor de oudere kinderen


vrijdag 26 februari 2021

Bewoners uit ’t Gegraaf hebben samen met hobbykok Mattie ‘De Soepactie’ opgezet. Bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen maken zij het mogelijk om iedere vrijdag bij 50 personen een voedzame soep te bezorgen.


donderdag 12 november 2020

Uw zorgverzekering vergoedt de meeste noodzakelijke zorgkosten, zoals bezoeken aan de huisarts, medicijnen en een behandeling in het ziekenhuis. Ook thuiszorg en verpleeghuiszorg worden voor een groot deel vergoed. Sommige kosten moet u zelf betalen.


donderdag 12 november 2020

Met de realisatie van de nieuwe N69 verandert de functie van de oude weg tussen Eindhoven, Waalre en Valkenswaard. Binnen het Ontwerplab gaan studenten van de TU/e (master Urbanism) aan de slag met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, wordt gezocht naar alternatieve vervoersoplossingen en ingespeeld op de gevolgen van klimaatverandering, De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit onderzoek, net als de samenwerkende gemeenten, omdat het belangrijke input kan leveren voor de toekomstige ontwikkeling van onze Brainport regio.


woensdag 12 augustus 2020

     

 

Locatie: Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze
Dagen en tijden: De leergang vindt plaats op de maandag.

• Er wordt op locatie rekening gehouden met de corona maatregelen. Uitleg en huisregels worden ter plekke met elkaar besproken. Mocht er onvoorzien wijzigingen komen, spreekt het voor zich dat iedereen op de hoogte wordt gesteld.


woensdag 12 augustus 2020

Aziatische duizendknopen (waaronder Japanse duizendknoop) is een vaste plant, die bloeit in augustus en september en in de winter boven de grond volledig afsterft. Onder de grond weet de plant zich in die periode echter snel uit te breiden. In maart en april schieten de stengels als raketten uit de grond en overwoekeren de omgeving.  Deze planten zijn zeer schadelijk en verspreiden zich gemakkelijk in stedelijk groen, bermen, tuinen en natuurgebieden. Ze tasten de biodiversiteit aan met hun extreme groei, dit leidt onder meer tot negatieve effecten op verkeersveiligheid.


woensdag 22 april 2020

Een luisterend oor voor iedereen.
In deze tijd van het coronavirus staan heel veel mensen op om elkaar te helpen. En daar mogen we met zijn allen enorm trots op zijn! 

Vanuit onze maatschappelijke rol als welzijnsinstelling dragen wij o.a. een steentje bij met ‘Praatje met een Maatje van Cordaadje.’


vrijdag 3 april 2020

Graag hadden wij willen afsluiten met een klapper (qua opbrengst), maar als gevolg van de Corona-crisis dreigt het nu met een sisser af te lopen. Om dat te voorkomen zoeken we op allerlei manieren de publiciteit. Valkenswaard is de laatste werkgroep binnen de Stichting Samen Verder die stopt en daarmee komt een einde aan een begrip binnen de agglomeratie Eindhoven. Iedereen kende Samen Verder en wist waar het voor stond: kleinschalige ontwikkelingsprojecten van sociaaleconomische aard.


maandag 30 maart 2020

Het zijn zware tijden voor iedereen. Ook de cliënten van voedselbank De Boodschappenmand worden zwaar getroffen door de Corona-crisis. Er is een schaarste aan producten die voor ons allen eerste levensbehoefte zijn en ook de vrijwilligers van de voedselbank hebben natuurlijk te maken met de risico’s die het coronavirus met zich meebrengt. Hierdoor zijn zij niet meer in staat deze gezinnen van de broodnodige producten te voorzien.


Komende activiteiten

Koffie Inloop

woensdag 18 mei 2022

meer >>


Garagesale

zaterdag 21 mei 2022

meer >>


Taalmorgen

dinsdag 24 mei 2022
Hijskraan

meer >>


Bekijk alle activiteiten