Actueel Nieuws

vrijdag 27 januari 2023

De zwerfafvalcampagne ‘Word Zakkenvuller voor je club’ van de gemeente Valkenswaard gaat een nieuwe fase in. Tot nu toe was deelname voorbehouden aan sportverenigingen, maar vanaf deze maand kunnen alle Valkenswaardse verenigingen zwerfafval verzamelen en zo geld verdienen voor hun clubkas. 


zaterdag 31 december 2022

Rouw en verlies 

Verlies is ingrijpend: er is tijd voor nodig om het te verwerken. Hoeveel tijd, dat verschilt per persoon. Verwerken doet iedereen op zijn eigen manier. Mensen denken en voelen vaak verschillende dingen. De een ervaart boosheid, de ander verdrietig. Of iemand is opgelucht omdat een moeilijke periode voorbij is. Misschien heb je een leeg gevoel, of voel je verschillende emoties tegelijk. Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. 

Hoe is dit voor jou? Praat erover tijdens deze Psysalon en ontdek, ik ben niet de enige! 


zaterdag 17 december 2022

‘Ontmoeting op dinsdag’ organiseert in de week van de dementie samen met het Centrum voor Muziek en Dans een speciale samenzang-activiteit.
Geniet u ook zo van zingen en muziek?
U bent van harte uitgenodigd!


zaterdag 17 december 2022

Een scheiding kan enorm ingrijpend zijn. Denkt u aan uit elkaar gaan of bent u gescheiden en heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Danielle Elsendoorn van het scheidingsspreekuur, onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin en sociaal team van de gemeente Valkenswaard. 


vrijdag 4 november 2022

Iedere woensdagochtend 9.30 uur koffie inloop het gegraaf


zaterdag 16 april 2022

De Russische aanval op Oekraïne raakt ons allemaal. Burgemeester Ederveen: “Met afschuw kijken wij naar deze oorlog en leven mee met de Oekraïense bevolking. 
Valkenswaard staat klaar om de mensen op te vangen die hun land hebben kunnen ontvluchten.” 


zaterdag 16 april 2022

Geniet u elk jaar ook zo van het voorjaar? Van dat moment dat de bomen weer groen worden? In onze gemeente hoeft u gelukkig niet ver te zoeken om dat te kunnen zien en ervan te genieten. In Valkenswaard zijn we blij met ons ‘groene gezicht’ en willen we dat behouden, ook voor toekomstige generaties. Wethouder Theo Geldens: “het groen is ons goud! Daar zijn we trots én zuinig op! Want bomen zijn van levensbelang voor een zuivere lucht, bescherming en voedsel voor dieren. Maar ook voor schaduw en verkoeling bij hitte en een betere waterafvoer bij hevige regen. Hoe meer groen, hoe meer dieren en planten (biodiversiteit). Bovendien maken bomen, struiken en bloemen ons dorp fleuriger en aantrekkelijker. En dat houdt onze geest ook gezond.” 


zaterdag 16 april 2022

De verkeerswerkgroep Geenhovensedreef en de gemeente Valkenswaard zijn samen in gesprek gegaan om te kijken hoe we de Geenhovensedreef veiliger kunnen maken. Het is een goed gesprek geweest waarin de opmerkingen, tips en ideeën uit de enquête serieus zijn meegenomen en besproken. Een groot dank je wel aan alle mensen die deze enquête hebben ingevuld, dit was heel waardevol voor ons!


zondag 27 maart 2022

Vanaf september 2021 kunt u elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur anderen ontmoeten in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat.

Wij hebben een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.


woensdag 7 juli 2021

Sem, Naomi, Jill, Hana, Kaylee, Jim en Adem


Komende activiteiten

Taalgroep

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Buurtlunch

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Sport en spel

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Bekijk alle activiteiten