Koffie Inloop: vervalt i.v.m. corona

woensdag 15 april 2020 10:00 uur
This event is actually a recurrance of another event in our database. You can view information about the parent event by clicking on the link below.

Koffie Inloop viert feest!

Op woensdagochtend 15 april 2020 vieren we het eerste lustrum van de Koffie Inloop het Gegraaf.

Vijf jaar geleden kwamen Cordaad, de Wijkcommissie en een aantal enthousiaste vrijwilligers bij elkaar om samen een gezellige ochtend voor alle wijkbewoners van het Gegraaf te organiseren.
Sindsdien is iedere woensdagochtend de Hijskraan van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die zin heeft in een praatje, sociale contacten en leuke activiteiten.
Een goed team van 7 vrijwilligers staat garant voor een heerlijke ochtend. Ieder kan doen wat hij of zij leuk vindt.

In het begin, kwamen er nog maar een paar mensen. Maar, zoals dat gaat, tevreden mensen praten met andere mensen over de leuke dingen die ze meemaken. En zo groeide de Koffie Inloop tot wat het nu is. Elke week komen er tussen de 15 en 30 mensen, mannen en vrouwen. Sommigen komen af en toe, anderen komen wekelijks.

Je bent geen lid van een club. De toegang is vrijblijvend en gratis. Koffie of thee kosten slechts 50 eurocent per kopje.

Elkaar ontmoeten, praten en gezelligheid staan voorop. Maar er wordt ook wekelijks iets georganiseerd. In de loop der jaren zijn, in overleg met de gasten de volgende dingen gedaan:
-          Gastsprekers over diverse onderwerpen
-          Bewegen op muziek
-          Bloemschikken
-          Spelletjes (rummikub, kaarten, sjoelen, scrabble, enz.)
-          Quiz
-          Darts
-          Schilderen met acrylverf
-          Gedichten maken
-          Brunch
-          High tea\
-          Jeu de boules
-          Sinterklaas-, Kerst-, Nieuwjaarsochtend
-          Zingen
-          Kaarten maken
-          Werken met hout enzovoorts

Omdat we allemaal zo genieten van de Koffie Inloop, willen we ons 5-jarig bestaan graag vieren met iedereen die ook eens wil komen kijken.
Je bent, geheel vrijblijvend, van harte welkom op 15 april 2020.
Van 10.00 – 12.00 uur

De Hijskraan,  Seringenstraat 2  Valkenswaard

Komende activiteiten

Taalmorgen

dinsdag 22 september 2020

meer >>


Koffie Inloop

woensdag 23 september 2020

meer >>


Taalmorgen

dinsdag 29 september 2020

meer >>


Bekijk alle activiteiten

Laatste Nieuws

zaterdag 29 augustus 2020

Iedere 2e woensdagmiddag, van 13.30 uur tot 15.00 uur, voor kinderen van 4 - 12 jaar, sportstuif woensdagmiddag activiteit.

 


woensdag 12 augustus 2020

     

 

Locatie: Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze
Dagen en tijden: De leergang vindt plaats op de maandag.

• Er wordt op locatie rekening gehouden met de corona maatregelen. Uitleg en huisregels worden ter plekke met elkaar besproken. Mocht er onvoorzien wijzigingen komen, spreekt het voor zich dat iedereen op de hoogte wordt gesteld.


woensdag 12 augustus 2020

Aziatische duizendknopen (waaronder Japanse duizendknoop) is een vaste plant, die bloeit in augustus en september en in de winter boven de grond volledig afsterft. Onder de grond weet de plant zich in die periode echter snel uit te breiden. In maart en april schieten de stengels als raketten uit de grond en overwoekeren de omgeving.  Deze planten zijn zeer schadelijk en verspreiden zich gemakkelijk in stedelijk groen, bermen, tuinen en natuurgebieden. Ze tasten de biodiversiteit aan met hun extreme groei, dit leidt onder meer tot negatieve effecten op verkeersveiligheid.