vrijdag 27 januari 2023

Opruimactie zwerfafval nu voor álle verenigingen


Opruimactie zwerfafval nu voor álle verenigingen

De zwerfafvalcampagne ‘Word Zakkenvuller voor je club’ van de gemeente Valkenswaard gaat een nieuwe fase in. Tot nu toe was deelname voorbehouden aan sportverenigingen, maar vanaf deze maand kunnen alle Valkenswaardse verenigingen zwerfafval verzamelen en zo geld verdienen voor hun clubkas. 

Zwerfvuil behoort tot de grootste maatschappelijke ergernissen. Het doel van de opruimcampagne is om Valkenswaard en de omringende natuur vrij van zwerfvuil te maken en te houden. Ook wil de gemeente meer bewustwording creëren bij de burgers. De boodschap is helder: afval hoort niet thuis in berm en bos. Gooi het in een afvalbak of neem het mee naar huis.  

‘Met grijpers op pad’ 
Valkenswaardse sportclubs zijn sinds de start van de opruimcampagne afgelopen voorjaar enthousiast aan de slag gegaan. Ook Caroline Kerckhoffs van tennisvereniging LTV Dommelen doet mee, samen met haar dochters Fiene (11) en Janne (8). ‘De meiden en ik gaan regelmatig met onze grijpers op pad om zwerfafval te verzamelen’, vertelt ze. ‘Ik vind het belangrijk om mijn dochters te leren dat je geen troep in de natuur gooit. Er ligt zoveel rommel overal. Samen met andere leden van de club hebben we al een stuk of 30 volle zakken ingeleverd.’  

Nu voor alle clubs 
In totaal heeft de opruimactie al enkele honderden volle zakken zwerfafval opgeleverd. Dat mooie resultaat is voor de gemeente aanleiding de campagne verder uit te rollen. Alle lokale verenigingen mogen zich nu aanmelden en hun leden mobiliseren om zwerfvuil te gaan verzamelen. Daarmee helpen ze niet alleen het milieu maar spekken ze ook hun clubkas. Elke ingeleverde volle zak levert € 2,50 op. ‘Wat een mooie actie om het jaar mee te starten, een schone gemeente en een fijne bijdrage voor de deelnemende clubs’, zegt wethouder Theo Geldens. ‘Door zelf het goede voorbeeld te geven stimuleren we anderen om bij te dragen aan een schoon Valkenswaard.’ 

Aanmelden 
Alle Valkenswaardse verenigingen kunnen zich vanaf 18 januari aanmelden voor de Zakkenvullers opruimcampagne. Dat kan op www.valkenswaard.nl/zakkenvullers. Daar staan ook de spelregels voor deelname.  

 

 

Komende activiteiten

Taalgroep

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Buurtlunch

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Sport en spel

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Bekijk alle activiteiten