zondag 27 maart 2022

‘Ontmoeting op dinsdag’


‘Ontmoeting op dinsdag’

Vanaf september 2021 kunt u elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur anderen ontmoeten in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat.

Wij hebben een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.

Samen een kop koffie drinken, praten over wat er in de wereld gebeurt of luisteren naar iemands persoonlijke verhaal, samen lachen, huilen. De gasten geven met elkaar en de aanwezige vrijwilligers zelf inhoud aan de ochtend.

Nu alle coronamaatregelen weer zo goed als verdwenen zijn willen we iedereen uitnodigen om eens aan te schuiven aan onze ontmoetingstafel. Ervaar hoe het is anderen te ontmoeten, te luisteren naar het verhaal van de ander of uw verhaal te vertellen.

Een van onze vaste gasten zegt het volgende:

“Als er bij jou sprake is van dementie worden de contacten minder en kom je meer in een isolement. Dan is een wekelijks bezoek bij ‘ontmoeting op dinsdag’ een punt van herkenning waar je je thuis gaat voelen. Er is aandacht voor wie jij bent zodat je je zelfwaarde kunt behouden. Het lotgenotencontact geeft zelfvertrouwen.

Als mantelzorger van een partner met dementie merk ik ook dat de contacten met vrienden en kennissen minder worden. Bij ’ontmoeting op dinsdag’ is er contact met lotgenoten. We geven elkaar adviezen en het steunt mij in mijn zelfvertrouwen. We luisteren en vertellen en leren van elkaar.”

Er zijn altijd vrijwilligers om de gasten te ondersteunen als daar behoefte aan is. Zij kunnen u desgewenst ook advies en informatie geven.

De koffie en thee met een koekje staan voor u klaar.

We verwelkomen u graag!

Voor meer informatie: Arianne Valkhof

Tel: 06 28175137

Mail: ontmoetingopdinsdag@gmail.com

20211004 Ontmoeting op Dinsdag folder

Komende activiteiten

Taalgroep

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Buurtlunch

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Sport en spel

dinsdag 13 juni 2023

meer >>


Bekijk alle activiteiten