dinsdag 13 april 2021

Controles op loslopende honden en hondenpoepoverlast


Controles op loslopende honden en hondenpoepoverlast

De komende tijd controleren de Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (Boa’s) van de gemeente Valkenswaard op loslopende honden en het opruimen van hondenpoep. Hondenpoep op straat of op speelterreintjes zorgt voor veel ergernis. Bovendien is het erg onhygiënisch. De Boa’s controleren in elke wijk en elke kern. Daarnaast controleren ze gericht op basis van meldingen.

Boetes
Laat u uw hond (los)lopen op plekken waar dat niet mag en/of ruimt u de hondenpoep niet op? Dan kunt u een boete krijgen. De boete voor het niet opruimen van ontlasting is 159 euro (inclusief 9 euro administratiekosten). De boete voor het laten loslopen van de hond(en) is 109 euro (inclusief 9 euro administratiekosten). De boete voor de aanwezigheid van honden op een speelveldje of speelweide is 159 euro (inclusief 9 euro administratiekosten). 

Regels
De regels over het laten (los)lopen van honden en het opruimen van hondenpoep in Valkenswaard staan in de Algemene Plaatselijke Verordening Valkenswaard 2021 (APV). Deze is te vinden via www.overheid.nl. Zo is het verboden om een hond te laten lopen op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide. In de hele gemeente is het verplicht de hondenpoep onmiddellijk op te ruimen en de hond aan te lijnen. 

Deze regels (niet loslopen en de opruimplicht) gelden ook in het buitengebied. Hier controleren we daarom ook. 

Proef met hondenspeelweide
In Valkenswaard mag u uw hond wel los laten lopen op de hondenspeelweide aan de Warande. De proef die hier draait, biedt hondenbezitters een plek om de hond veilig los te laten lopen en te laten spelen. Ook hier geldt wél de opruimplicht.

Komende activiteiten

DIGITAAL WIJKPUNT

dinsdag 9 augustus 2022
Hijskraan

meer >>


Het Gegraaf aan de Wandel

dinsdag 9 augustus 2022

meer >>


DIGITAAL WIJKPUNT

dinsdag 16 augustus 2022
Hijskraan

meer >>


Bekijk alle activiteiten