woensdag 7 april 2021

Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre – 30 maart 2021


Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre – 30 maart 2021

Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre digitaal
Thema: Dementievriendelijke belastinghulp

Vanaf dinsdag 30 maart is er weer een nieuw digitaal Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre te bezoeken. Dit keer gaan we in gesprek met Jan van Hal, vrijwilliger Hulpdienst financiën.

Iedereen moet belasting betalen. Niet iedereen kan de aangifte zelfstandig invullen. Onder bepaalde voorwaarden kun je dan hulp krijgen bij welzijnsorganisaties. Dan ondersteunt een deskundig vrijwilliger jou hierbij. Jan van Hal is zo’n vrijwilliger. Omdat Jan met iedereen te maken kan krijgen, komt hij dus ook mogelijk in contact met mensen die dementie krijgen of dat al hebben. Dat vonden wij een goede reden om met Jan in gesprek te gaan.

Een café bezoeken vanuit je eigen huiskamer? Dat kan. Wel jammer dat dat nu op deze manier moet. Maar het is beter dan niets. Hoe krijg je dit digitale Alzheimercafé op je scherm? Dan kun je op je computer de volgende link aanklikken: In gesprek met Jan van Hal. Wil je ook de Alzheimercafés van de afgelopen maanden nog eens kijken? Dat kan via: Youtubekanaal. Verder kun je de website van Alzheimer Nederland bezoeken: https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/online-alzheimer-cafes. Hier vindt je de landelijke online Cafés.  In het filmpje vindt je ook nadere informatie over deze hulpdienst voor zowel Waalre als Valkenswaard.

Alzheimercafé Valkenswaard/Waalre is een activiteit van Alzheimer Nederland. Het wordt mogelijk gemaakt dankzij een team vrijwilligers. Tevens mede dankzij bijdragen van de gemeenten Waalre en Valkenswaard. De digitale vorm is tot stand gekomen dank zij Schaffels Advies en Projectmanagement. Wil je graag steeds persoonlijk geïnformeerd worden over onze activiteiten? Neem dan contact op met een van de volgende personen:

Voor Waalre Maria van Engelen, tel. 06 – 25 76 24 01, email MvEngelen@waalre.nl  
Voor Valkenswaard René van Nieuwkuijk, tel. o6 – 19 37 33 74, email renevannieuwkuijk@cordaadwelzijn.nl

Komende activiteiten

Taalmorgen

dinsdag 21 september 2021
Hijskraan

meer >>


Koffie Inloop

woensdag 22 september 2021

meer >>


Taalmorgen

dinsdag 28 september 2021
Hijskraan

meer >>


Bekijk alle activiteiten