vrijdag 28 februari 2020

GeheugensteuN


GeheugensteuN

Geheugendiepte, vrijdag 6 maart tussen 14.00 en 16.00 uur

Foto’s die indruk maken, doen dat vaak vanwege de juiste scherpte-diepte. Zodat je blik wordt gericht. De fotograaf helpt je kijken. Je gaat het gewone en het bijzondere onderscheiden. Zo kan die foto in je geheugen gegrift raken. We hebben méér zintuigen dan alleen de ogen. Als je oog hebt voor de dingen die je écht raken. Voor de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. Je staat daar niet altijd bij stil.

Tijdens de inloop van GeheugensteuN van 6 maart a.s. doen we dat wel. Met als gast Marie-Jantien Kreeft. Als voorganger in de PKN houdt zij zich bezig met de betekenis en de zin van het leven. Zij kijkt als het ware met de juiste scherpte-diepte naar wat mensen meemaken. Niet om daarvan foto’s te maken. Wel om anderen te helpen met focussen. Waarbij haar specialiteit contrastervaringen zijn, oftewel grenservaringen. Dat zijn gebeurtenissen die je leven op z’n kop zetten. Daarover gaat zij graag in gesprek. Want ons geheugen kan ons helpen maar óók in de weg staan. Ben je benieuwd en wil je ook met haar in gesprek? Kom dan op vrijdag 6 maart gerust binnenlopen tussen 14.00 en 16.00 uur.

GeheugensteuN is een open inloop op de eerste vrijdag van de maand. Een plezierige plek voor ontmoeting en informatie. Het is bedoeld voor mensen die te maken hebben met vergeetachtigheid (zoals bij burn-out, depressie, niet aangeboren hersenletsel of beginnende dementie). Maar ook voor mensen om hen heen. Zoals familie, buren, vrienden, winkeliers enzovoort. Iedereen met interesse in dit onderwerp is van harte welkom. Het programma bevat zowel terugkerende als eenmalige activiteiten, verzorgd door deskundige medewerkers. GeheugensteuN is een activiteit van Cordaad Welzijn.

Elke eerste vrijdag van de maand van 14 – 16 uur in de Leeszaal van de bibliotheek, Hofnar 16 te Valkenswaard.

Komende activiteiten

Taalmorgen

dinsdag 22 september 2020

meer >>


Koffie Inloop

woensdag 23 september 2020

meer >>


Taalmorgen

dinsdag 29 september 2020

meer >>


Bekijk alle activiteiten