vrijdag 10 januari 2020

Stichting Erfgoed 40-45


Stichting Erfgoed 40-45

Stichting Erfgoed 40-45, gemeenten Valkenswaard en Waalre is een stichting die zich bezighoud met het preserveren en onderwijzen van de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in de regio van Valkenswaard en Waalre, Nederland. De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers die zich naast hun baan hiervoor inzetten.

Het onderzoeksgebied bestaat uit de Valkenswaard, Dommelen, Borkel, Schaft, Aalst en Waalre. Ook andere regionale (Kempen) worden meegenomen in het onderzoek. We hebben diverse verhalen, foto’s, films en objecten verzameld over dit onderwerp. De gevonden materialen worden gebruikt voor publicaties, exposities en het beantwoorden van vragen.

​In 2018 hebben we het adoptieplan opgezet voor de militaire begraafplaats Valkenswaard. Dit om meer betrokkenheid te creëren bij de begraafplaats en de slachtoffers die er begraven zijn. Meer informatie hierover vind u onder de knop Britse Begraafplaats boven in het menu.

​Verder onderhouden we diverse contacten met nabestaande van veteranen die vochten, vlogen over of hun leven gaven in deze dorpen.

De stichting is nu op zoek naar inwoners van Valkenswaard die de oorlog hebben meegemaakt en hun verhaal aan de stichting willen vertellen. . Ook voorwerpen, films, foto's en andere documenten of voorwerpen uit die periode nemen wij graag in ontvangst.
De verhalen worden dan opgetekend en de documenten en voorwerpen worden bewaard voor de volgende generatie.

Mocht u of uw ouders verhalen of objecten hebben die interessant kunnen zijn voor de stichting, neem dan contact met ons op.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen om op de hoogte te blijven van onze activiteiten stuur ons dan een mail.

Stichting Erfgoed40-45

Emmalaan 27B

5583 BL Waalre

info@erfgoed40-45.nl

Komende activiteiten

Bekijk alle activiteiten