vrijdag 1 november 2019

Volkstuintjes Kornoeljelaan


Volkstuintjes Kornoeljelaan

Volkstuincomplex aan de Kornoeljelaan

Op het volkstuincomplex aan de Kornoeljelaan verhuurt de gemeente Valkenswaard een twintigtal volkstuinen. De gemeente wil graag volkstuincomplexen verzelfstandigen en onderbrengen in een vereniging. Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij het volkstuincomplex aan de Kornoeljelaan.

Oprichten vereniging

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat zeer binnenkort volkstuinvereniging ‘De Kornoelje’ officieel wordt opgericht. Dit betekent dat de huidige huurders lid kunnen worden van de vereniging en van de vereniging een tuin kunnen huren.

Het nieuwe bestuur van volkstuinvereniging ‘Kornoelje’ bestaat uit:

Voorzitter:              Sjef Schram (voorzitter@dekornoelje.nl)

Secretaris:              Maurice van Rooij (secretaris@dekornoelje.nl)

Penningmeester:      Roel van Wijk (penningmeester@dekornoelje.nl)

Bestuurslid:            Joop van Velthoven (bestuur@dekornoelje.nl)

 

Herinrichting volkstuincomplex

Volkstuinvereniging ‘De Kornoelje’ en de gemeente zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidende werkzaamheden om het volkstuincomplex wat anders in te richten. Het totale volkstuincomplex zal straks worden omheind. Vanuit het onverharde pad ter hoogte van de natuurspeeltuin komt een nieuwe toegang naar de volkstuinen. Er komt een gezamenlijke halfverharde plek en van daaruit komt er nog een halfverhard pad in noordelijke richting. Het volkstuincomplex is straks alleen via afsluitbare poorten te bereiken voor leden van de vereniging. Op een aantal plekken rondom de omheining worden nog hagen/struiken aangeplant. De werkzaamheden zullen dit najaar van start gaan. De doorlooptijd is een beetje afhankelijk van het weer, maar ze proberen om dit jaar zoveel mogelijk uit te voeren.

Er moet dus nog een hoop werk verzet worden, maar de vereniging en de gemeente hebben er alle vertrouwen in dat we een mooi resultaat gaan bereiken. Als alles klaar is, wil de vereniging graag de buurt uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen op het vernieuwde volkstuincomplex.

Komende activiteiten

DIGITAAL WIJKPUNT

dinsdag 9 augustus 2022
Hijskraan

meer >>


Het Gegraaf aan de Wandel

dinsdag 9 augustus 2022

meer >>


DIGITAAL WIJKPUNT

dinsdag 16 augustus 2022
Hijskraan

meer >>


Bekijk alle activiteiten