zaterdag 30 november 2019

G-voetbal bij SV-Valkenswaard


G-voetbal bij SV-Valkenswaard

Bij steeds meer Nederlandse voetbalverenigingen kunnen kinderen en volwassenen met een beperking voetballen op recreatief of competitief niveau. Waar in 2007 nog 187 verenigingen het zogenoemde G-voetbal of gehandicaptenvoetbal in competitieverband aanboden, is dat aantal nu opgelopen naar 254.
“Je merkt dat de maatschappelijke betrokkenheid groter wordt, vroeger ging het puur om het voetbal, nu pakken de verenigingen ook hun rol in de wijk”, zegt Marcel Geestman van de KNVB.

In de teams zitten niet alleen mensen met het syndroom van down, maar ook mensen met een gedragsstoornis, autisme, adhd, slechtziendheid of suikerziekte.

Ruim 12 jaar geleden startte SV Valkenswaard met een G-team. `De G spelers zijn er altijd voor elkaar, ook bij mindere resultaten. Ze steunen elkaar en blijven altijd enthousiast.
Iedere woensdagavond wordt er op het Uilennest, gelegen op het sportpark Den Dries, Pastoor Heerkensdreef 6 in Valkenswaard,  getraind van 19.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag wordt de competitiewedstrijd gespeeld.
Dat het G team als een belangrijk elftal wordt gezien, wordt onderstreept door het feit dat de trainers van het eerste en tweede elftal van SV Valkenswaard af en toe de training geven!

De begeleiders van SV Valkenswaard zijn naarstig op zoek naar een enthousiaste man of vrouw die zich wil inzetten voor de spelers van het G-team.  Alle hulp is welkom.

Heb je interesse en wil je iets betekenen voor de G voetballers? Kom een keertje kijken naar een training of een wedstrijd.

Neem even contact op met het secretariaat telefoonnummer 040-2019134

of mail naar: info@sv-valkenswaard.nl

Komende activiteiten

Bekijk alle activiteiten