vrijdag 25 oktober 2019

Project "FIETSFIT"


Project "FIETSFIT"

Om zo veel mogelijk ouderen op een veilige en leuke manier in beweging te krijgen zijn we vanuit Sportief Valkenswaard vorig jaar gestart met het project "fietsfit".

Dit is een project speciaal voor (dementerende) senioren waarbij ze een virtuele fietstocht maken door Valkenswaard. Onze studenten zijn met een gopro camera door Valkenswaard gefietst en hebben hier filmpjes van gemaakt. (deze kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCC98FQHIQxc7SInvKkVF0Qg)

Bij zorghoeve ’t Brugske zijn ze (als pilot) met de mensen gaan “fietsen”. Dit door trapfietsjes bij de mensen neer te zetten en op een tv scherm de ‘fietsroute’ te laten zien.

Hier werd zo enthousiast op gereageerd (door de zorghoeve, mensen en inwoners), dat we in november ook bij de 5 andere dagbestedingen mogen starten. Ook start een project bij de Zoete Inval (voor de mensen die niet naar een dagbesteding gaan). Ons doel is om deze projecten na een aantal maanden aan de organisaties over te dragen. Uiteindelijk hopen we dat ook inwoners zelf gaan fietsen, de filmpjes zijn voor iedereen te bekijken op YouTube.

(Lees hier meer over de pilot https://valkenswaard.nieuws.nl/nieuws/6950/fietsen-virtueel-brugske)

Echter we lopen er nu tegenaan dat we, door de grote vraag, fietsjes te kort komen. Heeft er iemand fietsjes te leen zoals op de foto's te zien is. Deze hebben we tot eind februari nodig en dan komen ze weer terug bij de eigenaar.

Daarnaast gaan we komende weken weer nieuwe filmpjes opnemen. Het lijkt ons een leuk idee om beelden van vroeger in de filmpjes te verwerken. Daarom zijn we opzoek naar oude foto’s. Heeft er iemand oude foto's die we kunnen gebruiken?

Komende activiteiten

Taalmorgen

dinsdag 22 september 2020

meer >>


Koffie Inloop

woensdag 23 september 2020

meer >>


Taalmorgen

dinsdag 29 september 2020

meer >>


Bekijk alle activiteiten