Actueel Nieuws

maandag 12 juni 2017

Gewijzigde planning onderhoud Nieuwe Waalreseweg en Tienendreef

09 juni 2017 - De werkzaamheden voor groot onderhoud aan de Nieuwe Waalreseweg zijn deze week niet gestart, zoals eerder wel was aangekondigd.


zondag 14 mei 2017

Op maandag 1 mei start, in opdracht van de gemeente Valkenswaard, de aanleg van verhoogde plateaus op vier kruisingen in het Gegraaf. Deze plateaus komen op de kruisingen:
• Meidoornlaan-Kerstroosstraat
• Seringenstraat-Kerstroosstraat
• Jeneverbeslaan-Seringenstraat en
• Nieuwe Waalreseweg-Heggeroosstraat, nabij het parkeerterrein bij de Emté.
Op deze locaties verwijdert de aannemer het asfalt en brengt hij de klinkerverharding verhoogd aan. De aannemer voert het werk uit in de volgorde zoals hiervoor aangegeven.
De verwachting is dat de uitvoering per plateau ongeveer één tot twee weken duurt. Er zal enige overlast zijn, maar doordat de plateaus na elkaar worden uitgevoerd blijven er voldoende in- en uitgangen van de wijk beschikbaar.


zondag 14 mei 2017

Groot onderhoud Nieuwe Waalreseweg en Tienendreef.

10 mei 2017 - Van juni tot en met september 2017 voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan de Nieuwe Waalreseweg en Tienendreef.

Het asfalt van beide wegen is aan vervanging toe. Vanaf medio mei is bekend welke aannemer het werk voor de gemeente gaat uitvoeren. Op dit moment is wel bekend welke werkzaamheden gaan plaatsvinden en in welke periode.


vrijdag 12 mei 2017

OOK IN ONZE WIJK ACCENT OP IEDERS TALENT!

Het programma Accent op ieders Talent draait inmiddels succesvol in de volgende wijken: Geenhoven (2012) Hoge Akkers (2014) Dommelen (2014) Gegraaf (2016) en de start in Turfberg is voorzien in 2017. Het mooie aan dit programma is dat de Wijkcommissie zelf mede- eigenaar wordt en u als bewoner dus ook. De betrokken wijkcommissie(s) geven samen vorm en inhoud en bepalen dus de KLEUR van het programma in hun wijk.

In elke wijk liggen andere accenten, dit komt door de samenstelling maar ook door de vragen die gesteld worden of het aanbod wat gedaan is.

Maar wat wel het zelfde is in alle wijken:

-          het principe “uitgaan van wat wel kan”, iedereen kan en mag meedoen. Al is het maar het bezoeken van het koffie uur en een luisterend oor bieden voor iemand die alle dagen alleen is en graag eens een praatje maakt. We zoeken altijd naar een weg.

-          De rode draad van ons programma “Kennen en Gekend worden” van elkaar en elkaars talent. Als je iemand hebt ontmoet is het makkelijk om even vooruit te helpen of een vraag te durven stellen dan dat je iemand niet kent. Persoonlijke contacten zijn hierin van belang, daarom organiseren we overal koffie uren en ontmoetingsactiviteiten.

-          Er is ondersteuning vanuit een professional bij programma voor de veiligheid, de continuïteit en voor de samenwerking met de professionele partners. We merken dat veel bewoners het fijn vinden dat iemand grenzen bewaakt in wat nog wel burenhulp is en die indien nodig het netwerk van professionals kan inschakelen.


donderdag 2 maart 2017

Wij organiseren maandelijks een activiteit voor onze gasten. Het activiteitenprogramma is zeer divers. Soms vindt de activiteit in een kleine groep plaats zoals een high tea, verwenarrangement of een bezoek aan een kerstshow. Een andere keer is dat met een grote groep Zonnebloemgasten tegelijk in de Mariazaal in Valkenswaard zoals bij een muziekoptreden, kienmiddag of kerst bijeenkomst en nieuwjaarsborrel. Het doel is altijd hetzelfde: een gezellig bijeenzijn.


donderdag 2 februari 2017

Vanuit het beweeg- en gezondheidsproject Sociaal Vitaal Valkenswaard zijn wie opzoek naar ambassadeurs die buurtbewoners een warm hart toe willen dragen.


Voor wie is Sociaal Vitaal Valkenswaard
- Senioren tussen de 65 en 80 jaar die onvoldoende bewegen
- en zich weerbaarder en vitaler willen voelen en graag meer sociale contacten willen hebben.
Aanbod
- Wekelijkse beweegactiviteiten
- Voor senioren die dit willen extra voorlichtingen en trainingen.


donderdag 2 februari 2017

Cure Afvalbeheer is in uw gemeente verantwoordelijk voor de inzameling van al het huishoudelijk afval en het beheer van de milieustraten. Om inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Cure twee nieuwe producten ontwikkeld. Een digitale afvalkalender in een nieuw jasje en een gloednieuwe Cure afval app. Beiden geven snel en overzichtelijk informatie over de ophaaldata, soorten afval en waar inwoners hun afval kwijt kunnen.


donderdag 2 februari 2017

De wijk commissie organiseert Iedere woensdag een koffie ochtend in de hijskraan.
U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.
Kom ook eens aan voor een kopje koffie of een praatje.
Er staat een groep gezellige vrijwilligers voor U klaar.


Komende activiteiten

Groot onderhoud Tienendreef

maandag 11 september 2017

Lees meer...


Bekijk alle activiteiten